13:00

IBK Boden

Referat: Pajala IF - IBK Boden

När man tittar på resultatet kan man tro att det handlar om att Boden gav oss en rejäl innebandylektion, men så var inte riktigt fallet.

Vi inleder matchen rejält nervöst och virrigt. När det gått drygt sex och en halv minut leder gästerna med 0-3. Dags för Time-out för att väcka tjejerna. Det ger åxå effekt. Vi vaknar till liv och jobbar oss in i matchen. Ca tio minuter in pressar vi fast Bodens backar och erövrar boll högt upp. Jannica hittar in till Sanna som lyfter in en backhand och det är reducerat. Resten av perioden handlar det mycket om kamp och tätt spel. Skott: 5-6.

När andra perioden är 1.28 gammal lyser 1-5 på resultattavlan. Rejäl uppförsbacke! Vi låter oss inte sänkas utan krigar på. Vi skapar ett par riktigt fina chanser i perioden men Bodens målvakt är bra denna match och ser till att 1-5 står sig perioden ut. Även Boden är nära ytterligare mål med ett skott i masken på Cessi. Skott: 11-9

Matchen är över tidigt i tredje. Blott 9 sekunder hinner ticka innan 1-6 kommer. 25 sekunder senare står det 1-7 och rullgardin ner. Vi tröstmålar 9.55 efter en fin spelvändning där Emma hitta Evvis som snyggt stänker upp bollen i nättaket. Matchens sista mål gör gästerna och fastställer slutresultatet till 2-8. Skott 10-10

En tät och tuff match i högt tempo. Båda lagen krigar på i 60 minuter. Det som skiljer lagen åt i slutänden är våra enkla misstag som Boden utnyttjar skoningslöst. Kanske var vi lite tagna av stundens allvar. Vi hade för första gången en rejäl chans att vinna mot Boden och vara med och slåss i toppen. Tyvärr var vi inte riktigt redo. Vi gör enkla misstag som vi inte brukar göra. Vi täcker inte "rätt sida", missar grovt i markering, lämnar rena skyttar vid frislag och komunikationen brister stundtals. Detta känns svårt att förklara då de kämpas 110 % i varje byte. Men samtidigt känns det som att vi inte gör jobbet fullt ut. Mot bra motstånd gäller det att vara extremt noga och ödmjuk och göra "det tråkiga jobbet" i försvaret. Samtidigt bjuder inte gästerna på någonting. De är täta i försvaret, gör inga misstag och deras målvakt räddar det hon ska och lite till och då vinner man matcher.

Jannica gick ner på backen i andra och slog bra uppspel och löste Bodens press med bra, enkla passningar. Sanna kämpade på bra på sin centerplats. Emma slet hårt varje byte både offensivt och deffensivt. Evvis som vanligt stark i närkamperna och en jätte i försvarsjobbet. Avstyrde flertalet farliga Bodenkontringar. Lina får äran att fira jul med Örjan efter sin kämpainsats.